Funksjonalitet med MinInfoskjerm

Nyhetsbanner 

Rulleteksten på bunnen av infoskjermen kan hente nyheter fra eksisterende nyhetskilder.

rullende tekst

Tabelloppslag 

Teksteditoren i hovedoppslag har implementert en tabellfunksjon med mangemuligheter.

Tabelloppslag

URL og HTML- koding i oppslag 

Denne funksjonsen består av to hoveddeler:

– innliming av en internettadresse
– innlegging av HTML-kode (for den avanserte bruker)

Innliming av internettadresser er det enkleste å forholde seg til. Her limer men enkelt inn en adresse man ønsker å vise frem på infoskjermen, og så ordner infoskjermen opp i resten selv.

Dersom man ønsker å tilpasse innholdet som skal vises, kan den avanserte bruker selv skrive HTML-koden som skal vises på infoskjermen. Man velger da «HTML- kode» i valget for kilde, og man får da opp en tekstboks man kan skrive inn koden i.

URL og HTML

Tidsstyrte oppslag 

Dersom en ønsker å vise et oppslag i en begrenset periode, kan en velge start og sluttdato for når et oppslag skal vises.

Når oppslaget er aktivt, vil det vises med rødt statussymbol i oversikten over oppslag.

tidsstyring

 

Avansert redigeringsverktøy 

Med verktøyene for redigering av oppslagene kan en endre skriftstørrelse, farge, skrifttype, samt flere andre aspekter ved teksten. Som bildet under viser, inneholder det nye tekstredigeringsverktøyet de fleste funksjoner man kunne ønske seg. For avanserte brukere, er det også mulig å skrive HTML- koden til oppslaget selv.

screen_shot_editor

RSS-feed i hovedoppslag

Det er nå mulig å legge inn RSS-feed i oppslag. Dette kan brukes for å hente nyheter eller annet materiale fra Internett fortløpende og automatisk.

RSS feed

Importering av iCalendar (ics) 

Hvis man har en kalender med hendelser man ønsker å vise på infoskjermen, kan man nå importere kalenderen rett inn i infoskjermen. Vi støtter det populære formatet iCalendar (ics) som støttes av de aller fleste mail- og kalenderløsninger.

Når man importerer, kan man selv velge hvilke hendelser man ønsker å vise frem på infoskjermen. For å gjøre det enklere å bruke denne funksjonen, blir ikke gamle kalenderoppføringer som har blitt utdatert hentet inn.

Man kan hente inn kalender enten ved hjelp av en internettadresse (URL) eller ved at man laster opp en ICS-fil, som så leses inn av infoskjermen. I tillegg til dette er det også mulig å aktivere automatisk innhenting av en kalender som er tilgjengelig på Internett. Dette betyr at inforskjermen til enhver tid vil gjenspeile det som ligger i kalenderen man peker til.

importering_av_kalender

Opplasting av mange bilder samtidig

Det er mulig å laste opp flere bilder samtidig med MinInfoskjerm. Dette gjøres enkelt ved å merke flere bilder i filutforskeren som kommer opp når man skal laste opp bilder. Som bildet under viser er det mulig å legge inn beskrivelser på de ulike bildene uten å måtte redigere dem hver for seg. Grensen for bildestørrelsen til 5 MB per bilde. Bildene blir automatisk komprimert av infoskjermen for optimal presentasjon. Dette gjør at man sparer mye tid og frustrasjon når man skal laste opp bilder.

opplasting_av_mange_bilder

Legg til nyheter som RSS, samt værmelding fra yr.no 

Ved hjelp av Widgeter kan en legge til nyhetsfeeds ved hjelp av RSS, samt værmelding fra yr.no. Vi har allerede lagt inn lenkene til hyppig brukte RSS-feeds i en nedtrekksmeny slik at disse raskt kan tas i bruk. I tillegg er det mulig å manuelt spesifiserer en hvilken som helst annen RSS-lenke for visning i venstremenyen på infoskjermen. Med værmelding fra yr.no kan det også vises de kommende dagers værmelding for ønsket sted.

screen_shot_widgets

Velg mellom mange lekre bakgrunner 

screen_shot_bakgrunnsfarge1

Opplasting av PDF til bildekarusell 

I tillegg til å laste opp vanlige bilder, er det nå også mulig å laste opp PDF-filer til bildekarusellen. Dette betyr at det blir enkelre å vise frem grafikk man har liggende i en PDF, da man slipper å måtte kovertere filen til en bildefil før man laster opp.

Vi gjør oppmerksom på at det kun er side én i PDF-en som vil bli vist.

Dynamisk skalering av infoskjermen 

Infoskjermen er utviklet med et såkalt responsivt design, for å kunne skalere til forskjellige skjermstørrelser og oppløsning.

Dersom oppløsningen er mindre 1300 pixler i bredden blir venstremenyen (widget, yr.no, RSS-feed, etc.) automatisk skjult til fordel for hovedinnholdet. Til sammenligning er en HD Ready skjerm 1366 pixler i bredden, mens en full HD er 1920 pixler.

Tidtellingsfunksjon 

Med tidtellingsfunksjonen kan en opprette en hendelse og få infoskjermen til å telle ned til, eller opp fra, en hendelse. En har også mulighet til å legg til tekstfelter både over og under tidtelleren.

tidteller