Kjempefornøyd med hjemmeside på minskole

Tormod Lien
Tormod Lien, rektor (Foto: Kari Tønnesland)

Øvre Slettheia skole i Vågsbygd bydel i Kristiansand er en 1-4 skole med 96 elever fra ca. 15 forskjellige land. Skolen er kjent for et flott flerkulturelt miljø. Høsten 2010 flyttet elever, ansatte og en stolt rektor inn i en ny, flott skolebygning. Skolen har også en fantastisk skolegård med mange og varierte lekemuligheter. Vi spurte rektor Tormod Lien hvordan han ser for seg oppstarten av et nytt skoleår og om hvordan skolens hjemmeside brukes i kommunikasjon med hjemmene.

 

– Hendelsene i Oslo og på Utøya har påvirket oss alle. Jeg har selv vært i Oslo og sett blomsterhavet, og jeg må si det gjorde et sterkt inntrykk. Veilederne fra departementet understreker at vi skal gjøre barn trygge. Min holdning er at barna også må få lov til å bli ferdige med det vonde. Barn kan ikke være i det som er vanskelig for lenge. På vår skole har vi små barn. De skal få spørre og vi skal kunne svare, men vi skal ha fokus på det å respektere hverandre og å kunne uttrykke følelser. På vår skole bruker vi et opplegg som heter Zippys venner fra organisasjonen voksne for barn, et opplegg andre som jobber med små barn ev. kan ta en titt på.

 

Når det gjelder kommunikasjon med hjemmene så opplyser Lien at man snakker vi mye med de foresatte, og har foreldrefester for å involvere de foresatte og lage arenaer hvor de kan møte hverandre.

 

– Vi er  kjempefornøyde med å ha hjemmeside på minskole. Brukervennligheten er svært bra. Alle  ansatte klarer å publisere til skolens hjemmeside. Det vi får mest positive tilbakemeldinger på fra de foresatte er at vi bruker mye bilder. Vi forsøker å variere bruken av bilder slik at de foresatte ser barna i faglige settinger også, så det ikke bare blir turbilder eller bilder fra det flotte uteområdet vårt.
 

Øvre Slettheia skole
Foto: Rita Galteland
Øvre Slettheia skole
Foto: Rita Galteland