Ny versjon av infoskjermen!

 

Vi har nå gleden av å meddele at infoskjermen har vært gjennom en betydelig oppgradering. Den nye versjonen bringer med seg et vell av ny funksjonalitet, og vi vil her forsøke å presentere de forskjellige nyhetene.

Du kan laste ned produktark på mininfoskjerm her.

Klikk gjerne på bildene i artikkelen for å se dem i et større format.

 

 

Mulighet for å legge inn URL-er og HTML-koding i oppslag.

Mange har ytret ønske om å kunne vise frem eksternt innhold på infoskjermen. Dette har vi lyttet til, og det er nå mulig å vise frem eksterne videoer, bildegallerier og nettsider som er tilpasset et slikt formål på infoskjermen. Dette er tilgjengelig som en ny oppslagstype kalt «Ekstern URL / HTML-kode».

 

Oppslag_Ekstern URL

 

Denne funskjonen består av to hoveddeler:

  • Innliming av en internettadresse
  • Innlegging av HTML-kode (for den avanserte bruker)

 

Innliming av internettadresser er det enkleste å forholde seg til. Her limer man enkelt og greit inn en adresse man ønsker å vise frem på infoskjermen, og så ordner infoskjermen opp i resten!

 

Dersom man ønsker å tilpasse innholdet som skal vises, kan den avanserte bruker selv skrive HTML-koden som skal vises på infoskjermen. Man velger da «HTML-kode» i valget for kilde, og man får da opp en tekstboks man kan skrive inn koden i.

 

Nyhetskilde i rullende tekst

Rulleteksten på bunnen av infoskjermen kan nå også hente nyheter fra eksterne nyhetskilder!

 

Tidsstyrte oppslag

Avansert tidsstyring er en av nyhetene i den nye versjonen.
Avansert tidsstyring er en av nyhetene i den nye versjonen.

Neste punkt på listen over endringer er tidsstyrte oppslag. Hvis man for eksempel ønsker å vise et oppslag i en begrenset periode, er dette nå mulig. Større valgmuligheter for å bestemme hvor lenge et oppslag skal vises er også på plass.

 

Man kan velge startdato og sluttdato for når et oppslag skal vises. Når oppslaget ikke er aktivt, vil det vises med rødt statussymbol i oversikten over oppslag.

 

Avansert redigeringsverktøy

Infoskjermen har fått et nytt og kraftig redigeringsverktøy.
Infoskjermen har fått et nytt og kraftig redigeringsverktøy.

Verktøyene for redigering av oppslagene har blitt kraftig forbedret. Man kan endre skriftstørrelse, farge, skrifttype, samt flere andre aspekter ved teksten.

 

Som bildet viser, inneholder det nye tekstredigeringsverktøyet de fleste funksjoner man kunne ønske seg. For avanserte brukere, er det også mulig å skrive HTML-koden til oppslaget selv.

 

Vi gjør oppmerksom på at feltet man tidligere benyttet til å definere overskrifter i har blitt fjernet. Grunnen til dette er at man nå kan lage overskrifter ved hjelp av redigeringsverktøyene.

 

 

Importering av iCalendar (ics) til infoskjermen

Man kan selv velge hvilke hendelser man ønsker å ta med fra kalenderen.
Man kan selv velge hvilke hendelser man ønsker å ta med fra kalenderen.

Hvis man har en kalender med hendelser man ønsker å vise på infoskjermen, kan man nå importere kalenderen rett inn i infoskjermen. Vi støtter det populære formatet iCalendar (ics), som støttes av de aller fleste mail- og kalenderløsninger.

 

Når man importerer, kan man selv velge hvilke hendelser man ønsker å vise frem på infoskjermen. For å gjøre det enklere å bruke denne funksjonen, blir ikke gamle kalenderoppføringer som har blitt utdatert hentet inn.

 

Man kan hente inn kalender enten ved hjelp av en internettadresse (URL) eller ved at man laster opp en ICS-fil, som så leses inn av infoskjermen. I tillegg til dette er det også mulig å aktivere automatisk innhenting av en kalender som er tilgjengelig på internett. Dette betyr at infoskjermen til enhver tid vil gjenspeile det som ligger i kalenderen man peker til.

 

 

Opplasting av mange bilder på én gang, samt automatisk komprimering av bilder

Opplasting av mange bilder på én gang er nå lekende lett.
Opplasting av mange bilder på én gang er nå lekende lett.

For å gjøre det enklere å laste opp flere bilder, har vi nå gjort det mulig å laste opp mange bilder på én gang. Dette gjøres enkelt ved å merke flere bilder i filutforskeren som kommer opp når man skal laste opp bilder.

 

Som bildet viser, er det også mulig å legge inn beskrivelser på de ulike bildene uten å måtte redigere dem hver for seg.

 

Vi har samtidig satt opp grensen for bildestørrelse til 5 MB per bilde. Bildene blir automatisk komprimert av infoskjermen for optimal presentasjon. Dette gjør at man sparer mye tid og frustrasjon når man skal laste opp bilder.

 

 

Opplasting av PDF-filer til bildekarusell

I tillegg til å laste opp vanlige bilder, er det nå også mulig å laste opp PDF-filer til bildekarusellen. Dette betyr at det blir enklere å vise frem grafikk man har liggende i en PDF, da man slipper å måtte konvertere filen om til en bildefil før man laster den opp.

 

Vi gjør oppmerksom på at det kun er side 1 i PDF-en som vil bli vist.

 

 

Mulighet for å fryse et oppslag hele tiden

Hvis man kun har ett oppslag, vil dette nå vises uten avbruddene som tidligere har vært. Sammenlignet med slik det var før, er det ikke lenger noen merkbar blinking etter at tidsintervallet for oppslaget har løpt ut.

 

Et oppslag blir automatisk fryst hvis det kun finnes ett aktivt oppslag på infoskjermen.

 

 Tabelloppslag

Teksteditoren i hovedoppslag har nå fått implementert en tabellfunksjon med mange muligheter!

 

Oppslag_beskjed

 

 Utfyllende skjermbilde

Nå kan du også få utfyllende bilde i infoskjermen. Det er enkelt og lekkert i bruk.

 

Printscrn1_utfyllende_bilde1

 

Andre endringer

Vi har også gjort en rekke andre små og store endringer:

  • Klokken hentes nå fra nettet i stedet for den lokale enheten.
  • Tidtellerfunksjon. En kan nå opprette en hendelse og få infoskjermen til å telle ned til eller opp fra en hendelse.
  • Avansert redigeringsverktøy. Verktøyene for redigering av oppslagene kan endre skriftstørrelse, farge, skrifttype, samt flere andre aspekter ved teksten.
  • Velg mellom mange lekre barkgrunner. Du kan velge ensfarget bakgrunn eller andre bakgrunnsbilder. Det er også mulig  å velge julebakgrunner om man ønsker det på infoskjermen.
  • Dynamisk skalering av infoskjermen. Dersom oppløsningen er mindre enn 1300 piksler i bredde blir venstremenyen (widget, yr.no, RSS feed, etc.) automatisk skjult til fordel for hovedinnholdet. Til sammenligning er en HD Ready skjerm 1366 px i bredden, mens en full HD er 1920 px.

 

 

Vi håper at den nye infoskjermen faller i smak, og hvis det skulle være noe, er det bare å ta kontakt med oss på support@nyweb.no. Hvis du ønsker å lese mer om infoskjermen, kan du besøke mininfoskjerm.no.