Ny nettsideløsning til MinSkole og MinBarnehage

Vi lanserer nå en helt ny publiseringsløsning av MinSkole og MinBarnehage. Nettsidene fremstår nå i et helt nytt topp moderne og responsivt design som er bygget på en helt ny plattform.

 

Når får du muligheten til å gjøre nettsiden din enda mer innbydende for leserne, samtidig som budskapet nå fremstår tydeligere og mer konkret. I tillegg har vi gjort det veldig enkelt for deg som administrator å holde nettsiden oppdatert med siste nytt til en hver tid, noe som gjør siden interessant for leserne å lese. Nettsidene er utviklet av oss i et tett samarbeid med pedagoger. Vi er stolte av å kunne lansere disse flotte nettsidene som garantert vil løfte helhetsinntrykket på nettsiden til din skole/barnehage.

Funksjoner

 

Siden er som sagt laget med et responsivt design noe som betyr at det fungerer like greit å både lese og administrere siden på nettbrett, smarttelefon og PC. Menyer og funskjoner tilpasser seg automatisk etter hva slags type enhet du benytter. Under får dere en smakebit på noen av funksjonene i den nye løsningen til MinSkole og MinBarnehage.

 

Ny artikkel/Ny nyhet

Vi vil at det å legge ut en artikkel er noe som alle skal kunne gjøre, og vi har derfor gjort det veldig enkelt å opprette en artikkel. I tillegg til det kan du stedsfeste en artikkel, det kan være aktuelt om klassen f.eks har vært eller skal på en skoletur. I tillegg kan du bestemme hvor artikkelen skal være synlig og hvor lenge den skal være tilgjengelig. En artikkel er ment til å være en redaksjonell artikkel med tittel, ingress og brødtekst. Det er også mulig å sette inn bilder i artikkelen, men for fremføring av flere bilder er bildegalleriet bedre egnet til dette. En nyhet skal i hovedsak formidle en kort og konsis nyhet der tekstinnholdet er det som skal formidles.

 

Nytt bildegalleri

Vi har lagt opp til en lekker bildefremvisning. Her kan du velge mellom å vise frem bildene i en tabell eller i en bildekarusell, og videre vise bildene i fullscreen.

 

Nytt dokument

Her laster du opp nye dokumenter som du ønsker skal være tilgjengelige på siden. Du kan velge mellom å ha dokumentene tilgjengelige på høyresiden som widget, og/eller gjøre dokumentet tilgjengelig under en artikkel. Dokumentsenteret hjelper deg til å ha kontroll på dokumentene dine.

 

Widgets

På høyresiden av nettsiden er det lagt opp til ulike widgets (tilleggsmoduler). Du kan selv definere hvilke widgets du ønsker å bruke, samt under hvilken rekkefølge de skal være synlig på siden. Under kan du se et utvalg av de ulike widgets du kan benytte:

 

  • Værmelding
  • Kalender
  • Kartposisjon
  • Tidteller
  • Nettstedsoversetter
  • Eksterne linker
  • Kommunevåpen

 

Meldingsbok  – To-veis SMS meldingssystem

Denne nye funksjonen vil skape en enklere kommunikasjon mellom skole og hjem. De foresatte kan på en enkel og ryddig måte sende meldinger som lagres i de respektive elevers meldingsbok. I tillegg kan også lærerne sende ut massemeldinger til en valgt klasse/avdeling, gruppe eller ved å velge en eller flere enkeltadresser. Ved å benytte denne løsningen vil du kunne øke oppmøte på foreldremøter ved at det er enkelt å sende ut påminnelser, ranselposten kan kuttes ut samtidig som du sparer miljøet for utskrifter. Ikke minst er kommunikasjonen tidsbesparende og korrespondansen blir loggført.

 

Mininfoskjerm

Som en del av pakken du betaler for når du bruker Minskole eller MinBarnehage har du også gratis tilgang til MinInfoskjerm som du kan bruke som oppslagstavle, både for ansatte, foresatte og elever. Mininfoskjerm er meget brukervennlig og lett å administrere, full av funksjonalitet og gjør det enkelt for deg å informere. Les her for mer informasjon om mininfoskjerm.

 

I tillegg til funksjonene som er nevnt over så er det flere funksjoner som skal på plass. Blant annet får du tilgang til en skjemagenerator hvor du kan lage digitale skjemaer, i tillegg skal det også bli mulig å logge på systemet via Feide.

 

Nye nettsider til MinSkole og MinBarnehage vil være klare til skolestart. Vi har gjort vårt ytterste for at den skal være så enkel som mulig for deg å administrere og samtidig fremstå så innbydende som mulig for leserne.