SMS i beredskap var «gull verdt»

Da skolen ble rammet av et sprengningsuhell, var det nødvendig for ledelsen å gi rask informasjon til samtlige foreldre og foresatte. SMS-modulen i minskole ble et redskap «gull verdt».

 

Kallevik

Sprengningsuhellet skjedde på en tomt ved siden av Tastarustå skole i Stavanger 25. april 2012. Steiner traff inngangspartiet til skolen, bare minutter før uteområdet hadde vært fylt med elever. Ingen personer kom til skade, men uhellet fikk raskt oppmerksomhet i flere av de store mediehusene – både lokalt og nasjonalt.

 

– Det var så alvorlig at media raskt fikk nyss i uhellet. For oss ble det viktig å gi kjapp informasjon til foreldre og foresatte. Vi ville være i forkant av media, og da var SMS-tjenesten i minskole gull verdt, sier Jostein Kallevik, IKT-ansvarlig på skolen.

 

 

Beroliget foreldre og foresatte

« Ifølge politiet sendte skolen ut en SMS til skoleelevenes foreldre med informasjon om hendelsen, og at ingen var skadd, kort tid etter sprengningsuhellet.» TV2.no

 

I tillegg til SMS-modulen fra minskole, så la skolens ledelse også ut informasjon på skolens hjemmesider om at ingen av deres 431 elever eller ansatte hadde kommet til skade under sprengningsuhellet. Jostein Kallevik er overbevist om at SMS-tjenesten fra minskole tok bort mye av trøkket de kunne ha fått fra urolige foreldre og foresatte.

 

 

– Alle burde ha SMS-tjeneste

Ved hjelp av en enkel SMS fikk ledelsen ved Tastarustå skole raskt kontakt med samtlige foreldre og foresatte. Før mange av dem rakk å høre om det i media, fikk de en beskjed om at ingen ved skolen hadde blitt skadd. Foreldrene som allerede hadde hørt om uhellet, og som hadde rukket å bli bekymret, fikk raskt informasjon om at de ikke trengte å bekymre seg.

 

– Jeg synes at alle skoler burde ha en SMS-tjeneste som denne, sier Jostein Kallevik. Han er glad for at Tastarustå skole allerede hadde tenkt på beredskap, før de fikk behov for en god beredskapsløsning.

 

Per i dag bruker Tastarustå skole også SMS-tjenesten til å varsle foreldre og foresatte om foreldremøter og andre arrangement på skolen. De er svært fornøyde med løsningen.

 

Les mer om SMS-modulen her.