Bestemor digger minskole

Skoler og barnehagers hjemmesider på minskole/minbarnehage er svært brukervennlige og godt likt blant rektorer og lærere som publiserer. Det vi ønsker å profilere i denne lille saken er imidlertid at det også finnes andre brukere av skolenes hjemmesider som liker sidene svært godt.

Abonnement på nyheter fra hjemmesiden

Det er ikke vanskelig å finne foresatte som setter stor pris på webløsningen fra nyweb. Skoler som er flinke til å bruke mulighetene på minskole vet at det ikke bare er å legge ut innhold. Man skal også være flink til å minne brukere av skolens hjemmeside om at den er der. Den smarteste måten å gjøre dette på er å informere om muligheten til å abonnere på nyheter. Det er administrator som styrer hvilke venstre- og toppmenyer det skal være mulig å abonnere på, men det er viktig at alle som skriver og publiserer på hjemmesiden er med på å markedsføre muligheten. En del skoler er svært tydelige på at hjemmesiden er en viktig informasjonskanal, hvor man faktisk forventer at de foresatte holder seg oppdatert. Med nyhetsabonnement varsles brukere som er tilknyttet eller interessert i nyheter fra skolen om oppdateringer i artikler eller opplastede filer. På den måten sikrer man at informasjonen når fram til brukerne og ikke bare blir liggende ulest på nett.

 

Relaterte sak: Sender sms fra skolenes hjemmesider


Bestemor takker skolen

 

Elever på Åsane skole
Arkivbilde: Fornøyde elever på Åsane skole. Foto: Kristiansand kommune/Anders Martinsens fotografer

For en tid tilbake ble vi tipset om en gladsak, som vi gjerne har lyst til å dele. På Åsane skole i Kristiansand er det nemlig ikke bare foresatte som setter pris på innsynet i skolebarnas dager. Like før sommeren mottok skolen en hyggelig melding fra en svært fornøyd bestemor:

 

 

Jeg har to barnebarn på Åsane skole De går i 1. og 3. klasse. Jeg har helt siden de begynt epå skolen mottatt og kost meg veldig med informasjon og bilder fra skolen. Var på konserten i Vågsygd kjerke og på fellessamling i dag. Takk for flott informasjon og at den gjøres tilgjengelig også for en bestemor! Takk for et fint skoleår, og en fin avslutning i dag. Flott sangglede hos barna. Jeg ser frem til å følge barnebarna videre via minskole også neste år. God sommer!


Relatert sak: Kjempefornøyd med hjemmeside på minskole


Et vindu mot verden

Vi i nyweb er naturligvis strålende fornøyde med å ha skoler som bruker mulighetene webløsningen gir og ikke mindre stolte over at foresatte og til og med besteforeldre ser verdien i hvordan skolens hjemmeside kan skape dialog mellom hjem og skole, og lage et vindu mot verden hvor besteforeldre kan finne en plass og se sine kjære i læringsaktivitet og lek på skolen.

 

Hvordan får jeg får jeg brukerne til å bruke hjemmesiden?

  • Tenk gjennom strukturen på siden, så ikke viktig informasjon gjemmes bort.
  • Sørg for at informasjonen på siden er korrekt og oppdatert
  • Ha en webansvarlig, men mange som publiserer
  • Vær tydelig på at hjemmesiden er en viktig kommunikasjonskanal
  • Forvent at foresatte abonnerer på nyheter.
  • Legg til rette for å starte abonnement ifbm. tema-/foreldremøter
  • La skolens nettadresse prege brev fra skolen og uke-/lekseplaner.